Henry Teitelbaum - Quiet Strength

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Henry Teitelbaum

Nederlands
 

Henry Teitelbaum, geboren 1967.

Hij spreekt vlot 7 talen, en werkt in het Nederlands, Frans, Engels en Italiaans.

Henry is al van jongs af aan geïnteresseerd in de Oosterse mindset.
Als kind deed hij aan yoga, jiu jitsu en aïkido. Na zijn middelbare school studeerde hij af als Restaurant- en Traiteurmanager. Hij werkte 20 jaar in de Horeca als kelner, manager, maître d’hotel en sommelier in een aantal topzaken in het Antwerpse. Geen tekort aan stress dus!

Daar merkte hij dat hij vooral geboeid was door het helpen de gemoederen te bedaren, met mensen van verschillende culturen en interesses om te gaan, en zijn collega’s en werkgevers af en toe tot bezinning te brengen.
Van daaruit volgde hij een diepgaande opleiding tot Personal Coach en begon hij als vrije student aan de studies Filosofie (UCL Louvain-La-Neuve). Tegelijkertijd, vanuit een wens naar verdieping en rust, beoefende hij meditatie, Tai Ch’i, Ch’i Gong, Iyengar Yoga en Pilates. Hij heeft de hele wereld rondgereisd om bij hoogwaardige en gevorderde leermeesters te leer te gaan, in de VS, Engeland, Duitsland en Nederland.
In 2011-2012 nam hij een sabbatjaar, en ging mediteren en Boeddhistische psychologie studeren in Myanmar (Birma) en Australië.
Hij studeerde af als Mindfulness trainer en is in opleiding als Pilates-trainer.
Sinds 2009 heeft Henry een zelfstandige praktijk in Personal Coaching en, sinds 2012, als Stress Coach, mindfulness trainer, Pilates-trainer en Mindful bewegingscoach.

Zijn intentie is om klaarheid en mentale rust te helpen groeien, zowel bij particulieren als bij bedrijfsleiders, zodat het leven iets minder stresserend wordt. Voor Henry tellen vooral: innerlijke rust, diepgang, een zachte en humoristische aanpak, en ten allen tijde radicale eerlijkheid.
Filosofie, Coaching, Mindfulness, meditatie, psychologie: de rode draad hierbij is het verkrijgen van een beter inzicht in de menselijke geest. Hoe zit de mens in elkaar, hoe functioneert hij, wat doet hij en waarom doet hij dat? Wat zijn onze drijfveren? Wat haalt ons uit ons balans? Hoe kunnen we tot rust komen?
Op deze unieke ervaringen is het Quiet Strength programma gebaseerd.
Een programma dat Westerse en Boeddhistische inzichten en technieken combineert, om een concreet resultaat te bekomen: innerlijke rust die leidt tot echte, diepe kracht. Kracht om alles te kunnen trotseren, om alles op een rustige, heldere manier te aanschouwen en de juiste, beste oplossing te vinden voor elke situatie.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu